Slupskjulsvägen 30
11149 Stockholm
08-6110030
Webbsida
E-mail
Teater Galeasen bildades 1983 och räknas som en av Sveriges mest intressanta och betydelsefulla grupper.

Hittills har gruppen producerat ett 60-tal föreställningar, flera i nära samarbete med svenska dramatiker. Det stora genombrottet kom 1987 med "Sakrament", fritt efter Lars Norén. En föreställning som definitivt etablerade Teater Galeasen i Teatersverige.

Galeasen är en teatergrupp som vuxit och fått allt bredare referensramar. Det som från början kan sägas ha varit ett romantiskt projekt, en grupp där man odlade idén om konstnärskapet som totalt självutlämnande, har med åren nyanserats och utvecklat fler färger på sin palett. Sökandet började med att gräva i det som ligger bortom det konforma: smutsen, förfallet, sexualiteten, det avvikande. Att uppsöka det som många inte vill veta av, soporna, staden och döden – för att låna Fassbinders ord, har varit och är fortfarande teaterns uttalade strävan. En konsekvent hållning att försöka nå bortom en konsensus med färdiga roller och svar har lockat en bred publik till Galeasen, ung som gammal ur alla samhällsskikt.

Gruppen håller en väldigt hög klass även internationellt vilket turnéer i Danmark, Estland, Italien och Finland vittnar om. I övriga Sverige har vi gästat inte mindre än 7 av 10 Teaterbiennaler, bl. a i Umeå 2005 med "Prinsessdramer" av Elfriede Jelinek i regi av Rickard Günter. En pjäs som vi för övrigt är omåttligt stolta över då Jelinek erhöll Nobelpriset i litteratur två veckor efter vår premiär på Teater Galeasen 2004.
Nu åker vi till biennalen i Gävle under våren 2011 med "Lagarna" av Christina Ouzounidis i regi av Olof Hanson.

Vår ambition är att envist fortsätta söka, förnya vår estetik och producera fler föreställningar om ödet att vara människa – gärna med ett brutalt utryck lånat från verkligheten.


0.0 / 5 (0 röster)

 

Laddar...Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

November 2017
Inga evenemang hittas.
December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.