Sibyllegatan 29
11442 Stockholm
08-6544030
Webbsida
E-mail
Playhouse Teater är Sveriges enda Off-Broadwayteater och presenterar det yppersta av amerikansk teater för en svensk publik, på svenska. Repertoaren består av prisbelönt dramatik - direkt från Broadway/Off-Broadway, eller äldre högkvalitativ dramatik som inte tidigare spelats i Sverige. En Playhouse-föreställning kännetecknas av en engagerande och aktuell berättelse och den intima salongen förstärker upplevelsen. Sedan starten 2000 har Playhouse Teater prisats av både publik och kritiker med sin mix av spänning, humor och allvar.

Lokalen som idag är Playhouse Teater har en lång och brokig teaterhistoria. Under sextionio år hyrdes den av Dramaten och användes mellan 1928 - 1986 som studio för dekormåleri. När Lars Löfgren tillträdde som ny Dramatenchef 1986 lät han raskt göra om den till teaterscen för Dramatens mindre och mer experimentella produktioner. Fram till 1997 spelades mängder med pjäser, bland annat Kristina Lugns Silverstar med Sif Ruud och Anna Björk i rollerna, och Hjalmar Söderbergs Gertrud med Torsten Flinck och Johan Wahlström. År 1997 togs hyreskontraktet över av Nicoline Kinch, namnet byttes till Sibyllegatans teater och i fem år bedrevs här dramapedagogisk verksamhet för barn och ungdomar med 300 elever per år. År 2002 klev sedan Teater Playhouse in och påbörjade sin verksamhet under namnet Playhouse Teater.


0.0 / 5 (0 röster)

 

Laddar...Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.