Operaplan 5
90108 Umeå
090-154300
Webbsida
E-mail
NorrlandsOperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I NorrlandsOperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor. I huset finns också NorrlandsOperan Restaurang & Bar.

NorrlandsOperans uppdrag är att producera, främja, och utveckla scenisk och konstnärlig verksamhet. Utöver egna produktioner gästas vi varje säsong av turnerande föreställningar. Vi har också två festivaler: allkonstfestivalen MADE på våren och Umeå Jazzfestival på hösten. Vår vision är att vara en spelplats för nya uttryck och vi strävar efter att låta såväl tradition som provokation utmärka det vi gör.

NorrlandsOperan har sedan 2004 ett samarbete med Cape Town Opera i Sydafrika, vilket bland annat har resulterat i operorna Rusalka, Porgy & Bess, nyskrivna Poet & Prophetess och nu senast Peter Grimes. Vi har också ett pågående samarbete inom opera och dans med Vietnam National Opera and Ballet Theatre i Hanoi, vilket under våren resulterat i bloggmusikalen Dream and Reality med premiär i Hanoi 24 maj. Projektet fortsätter under hösten och 26 september har Dröm och verklighet premiär i Umeå.


0.0 / 5 (0 röster)

 

Laddar...Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.