Hylliestationstorg 4
21532 Malmö
040-6420400
Webbsida
En storslagen multiarena och mötesplats i världsklass för idrotts- nöjes- och kulturevenemang tar form och sätter Malmö på världskartan.

Den 6 november 2008 invigdes arenan med en mångfacetterad, glittrande fest och galaföreställning, en hyllning till Det Svenska Musikundret. Ända sedan 1800-talet har Sverige låtit tala om sig internationellt i musikaliska sammanhang, sångare som Jenny Lind, Jussi Björling och Birgit Nilsson har erövrat de största scenerna världen över, popband som ABBA, Roxette och Ace of Base likaså. Och idag skriver svenska låtskrivare hits till internationella stjärnor som Celine Dion och Britney Spears.

Invigningen av Malmö Arena var en hyllningskonsert till detta fenomen, en konsert som kom att innefatta alltifrån folkmusik, klassisk musik, opera och körsång till musikal, jazz, visor, pop och rock. Allt med svenska förtecken! Njutningsfulla möten då olika genrer fick mötas, Symfoniorkestern fick möta musik av ABBA, opera fick möta rock och pop som i sin tur fick möta Bellman! Helt enkelt ett fyrverkeri av musikaliska upplevelser med de allra bästa artisterna i sin genre.


5.0 / 5 (1 röst)

 

Laddar...Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.