Eyragatan 1
70225 Örebro
019-211741
Webbsida
Örebro idrottshall eller Idrottshuset är en anrik inomhusanläggning för idrottsverksamhet belägen i Örebro, granne med Behrn Arena.

Idrottshuset ritades av dåvarande stadsarkitekten i Örebro Georg Arn. Första spadtaget togs till huset den 10 april 1942. p.g.a. brist på arbetskraft och byggnadsmaterial lades arbetet ner redan efter 43 dagar. Arbetet återupptogs igen år 1944, och huset kunde invigas den 31 augusti 1946 av kronprins Gustav Adolf, senare kung Gustav VI Adolf.

I Idrottshuset spelar handbollsklubbarna LIF Lindesberg och Örebro SK Handboll. Man spelar även volleyboll här i form av Örebro volley som är ett av Sveriges framgångsrikaste volleybollag. Även basket spelas då ecoÖrebro har hallen som hemmaplan. Hallen har en publikkapacitet på 2 100 åskådare.

Handbollslaget LIF Lindesberg flyttade in i hallen i samband med avancemanget till Elitserien (detta till följd av att Stadsskogsskolans Idrottshall i Lindesberg ej var godkänd för elitseriespel).


0.0 / 5 (0 röster)

 

Laddar...Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.