Teatergatan 1
79162 Alingsås
023-777600
Webbsida
E-mail
1974 antog regeringen ett brett upplagt kulturpolitiskt program som fortfarande utgör grunden för kulturpolitiken idag. I det kulturpolitiska programmet fanns idén om regionteatrar. Syftet med att skapa regionteatrar i Sverige var att öka tillgängligheten till teater såväl geografiskt som socialt, samtidigt som förutsättningar gavs för fortsatt hög kvalitet i det konstnärliga utövandet.

Hösten 1970 startade Kopparbergs-ensemblen i Falun med bidrag från Riksteatern och Kopparbergs Läns Landsting. Riksteatern drog sig ur och efter ett år lades verksamheten ner. Men intresset för en teater i Dalarna fanns kvar och förhandlingar mellan Kopparbergsensemblen, Gorillateatern - en fri grupp från Malmö- och Landstinget inleddes.

1973 startade Dalateatern som fri grupp och i juli 1975 blev Dalateatern länsteater, en av Sveriges 18 länsteatrar. Dalateatern turnerar i Dalarna men även i närliggande län genom utbyte, det senare för att ge en större variation för publiken. Teatern har idag cirka 35 årsanställda och gör tre till sju produktioner om året. Repertoaren omfattar allt från nyskriven dramatik till klassiker och riktar sig till alla åldrar, från förskolebarn till vuxna.


0.0 / 5 (0 röster)

 

Laddar...Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.