Kategori:Musik/Övrig

SEKOU KOUYATE & SECTIÓN KORA

Sekou Kouyate anses vara en av världens bästa kora-spelare och har turnerat världen runt. På denna europaturné, där Dunkers är ett av stoppen, tar han för första gången med sig sitt band, Sectión Kora, från Guinea.

Sekou Kouyate har turnerat världen över de senaste 20 åren med sin far M´Bady Kouyate och sin kusin Ba Cissoko. För några år sedan började han arbeta med sina egna projekt, spela in soloalbum och kollaborera med flera artister så som Cuban Roberto, Fonseca Camerounian och Blick Bassy. Senast samarbetade han med amerikanske rapparen och multi-instrumentalisten Joe Driscoll. Tillsammans spelade de in det hyllade albumet FAYA.

Sekou blandar västafrikanska toner med funk, rock och jazz och texterna är socialt engagerade. Sectión Kora har spelat tillsammans sedan tonåren och tillsammans med Sekou skapar de ett unikt sound som har rötter i både klassisk mandingue och guineansk afro-pop.


0.0 / 5 (0 röster)

 


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.