Kategori:Musik/Disco/DJ
Webbsida

Re:Orient presenterar: Urban Arab Sound Clash

I en oväntad och excentrisk mix möts DJ's och liveartister från arabvärldens undergroundscen för ett stort party. Kvällen är ett urval av programmet på den libanesiska festivalen Beirut & Beyond som äger rum senare i år i Libanon. Med Beirut & Beyond – International music festival vill man etablera en festival i en del av världen som är rik på musikaliska traditioner, men som tyvärr plågas av våld och osäkra levnadsförhållanden. I en värld av oro och konflikter blir musiken som ett gemensamt språk viktigare än någonsin. 

Medverkande band i spelordningen under kvällen:

Alif Ensemble (Syrien, Libanon, Egypten, Palestina och Irak) - Nyskapande musikkollektiv
Alif Ensemble är resultatet av mötet mellan ett gäng multibegåvade artister i ett musikaliskt kollektiv. De fem medlemmarna kommer från Syrien, Libanon, Egypten, Palestina och Irak. Sedan samarbetet startade 2012 har de uppträtt flera gånger i Mellanöstern och Europa. Beirut & Beyonds konstnärlige ledare, Khaled Yassine medverkar på slagverk i Alif Ensemble.

“Just when you are admiring the amazing drumming(…), the violin playing (…) will kick in and take centre-stage, keeping you on your toes and reminding you to look around, lest you miss out on something extraordinary.” – The Double Negative

Tanjaret Daghet (Syrien) - Hårdrock från Syrien
Hårdrock är en för många européer överraskande stor genre i Mellanöstern. Trion i Tanjaret Daghet möttes i Damaskus 2009 och började skriva material tillsammans. Två år senare bröt kriget ut och de stod plötsligt inför att bli kallade till militärtjänst i Bashar al Assads tjänst och bestämde sig hastigt för att fly till Libanon. Tanjaret Daghet, som betyder tryckkokare på arabiska, fortsätter att skapa tung, aggressiv men melodiös hårdrock, med en arabisk touch, från Beirut numera.

Maurice Louca (Egypten) - Experimentell electronika från Kairo
Maurice Louca representerar en extrem variant av Egyptens samtida musik. Han är känd för att ta sina elektroniska experiment ett steg vidare än de flesta av sina kollegor i genren. Hans sound är tidvis krävande, men slående vackert och ambient med introverta slingor. Själv säger han att han inspireras av arabisk folkmusik och larmet från Kairos gatuliv. När Maurice Louca framträdde på förra årets Oslo World Music Festival var han en av de mest omtalade liveakterna.

Islam Chipsy (Egypten) - Electronica á la sha´abi
I en mörk klubblokal står en man framför en synt och testar gränserna. Han får synten att tillsammans med en trumrytm skrika, skära och riva i ljudbilden. Efter ett tag känner man igen den orientaliska slingan. Detta är en ny genre inom sha´abi – den egyptiska klassiska popmusiken. Vriden ett varv till är den ett kompromisslöst energiskt sound, numera hejdlöst populärt på bröllop i Egypten. Garanterat kvällens mest dansanta upplevelse.

“At his recent live show (…) he had people bouncing off the walls, twirling, head banging, sweating, fist pumping, waist-whirling and raging through his hour-long set.” – MadaMasr.com

Om Beirut & Beyond - International Music Festival 
Beirut & Beyond International Music Festival är sedan starten 2013 numera en årligen återkommande festival med syfte att skapa en gemensam plattform för musiker från mellanösternregionen och resten av världen för utbyte av erfarenheter och uttryck.

Den första festivalen som genomfördes i december 2013 blev en stor succé med artister från 14 olika länder som uppträdde på sex olika arenor i Beirut, med en efterföljande turné i regionen och i Europa. Årets festival Beirut kommer att ske 4 – 7 december.  

Tider:
Dörrar öppnas kl 19.00
På scen: Alif Ensemble kl 19.30
På scen: Tanjaret Daghet kl 20.45
På scen: Maurice Louca kl 22.00
På scen: Islam Chipsey kl 22.45


0.0 / 5 (0 röster)

 


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.