Kategori:Underhållning/Familj

Familjelördag: Tant Meier, koltrasten

Tant Meier, koltrasten - en musikteater efter en bok av Wolf Erlbruch

Tant Meier oroar sig för det mesta här i livet. Om hon lagt för lite russin i kakan hon just bakat? Om flygplanet som flyger över huset kommer att störta? Och om det störtar kommer då plåstren att räcka till alla skadade? Och kommer de skadade att tycka om russinen? Syster Meier däremot oroar sig inte för någonting: Solen skiner, snart kanske det snöar, det är inget vi kan göra något åt! En dag hittar Tant Meier en koltrastunge, en unge hon måste ta hand om och lära flyga. Eller om det är tvärtom…?

Det här är en berättelse om förmågan att se det stora i det lilla när katastroferna hotar och vad som händer när man vågar något man aldrig provat. Om hur glädjen att göra något för andra kan påverka livet.

Frilansteatern producerar nu sin fjärde musikteateruppsättning för turné. Pjäsen bygger på en tysk barnbok skriven av Wolf Erlbruch. Berättelsen har spelats med stor framgång av olika teatrar i Tyskland. Frilansteatern är först med att iscensätta berättelsen i Sverige.

Medverkande: Beata Söderberg (cello) och Åsa Ekberg Kentros (skådespelare) Regi & textbearbetning: Åsa Ekberg Kentros, Musikaliskt arrangemang: Beata Söderberg, Scenografi & kostym: Anna Asker, Affisch& vykort: Anna Asker, Illustration: Wolf Erlbruch
www.frilansteatern.se

Nacka kulturcentrum, producent Katarina Weidhagen

Ålder: 4-9 år samt vuxna
Längd: 35 min


0.0 / 5 (0 röster)

 


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.