Kategori:Musik/Övrig

Den fule

Den Fule har sedan länge gjort sig ett namn som en av de mest spännande folkmusikgrupperna i Skandinavien. En grupp som på ett unikt sätt väver band mellan traditionell folkmusik, rock, jazz och världsmusik - till en mångfacetterad palett av oemotståndlig kraft och spelglädje.

Här har vi alltså ett lysande exempel på hur stor VÄRLDSmusik uppstår! Ett samarbete mellan otroligt skickliga musiker som vågar ta ut svängarna på ett lekfullt och medryckande sätt, men där tyngden av pulserande slagverk och suggestiva melodier också låter oss förstå att detta är på fullaste allvar.

Den Fule hade stor framgång under 90-talet med många turnéer i Sverige och Europa. 1997 upplöstes gruppen varvid alla medlemmar fortsatte att arbeta inom andra musikaliska projekt. Först 10 år senare återförenades gruppen vid ett spontant framträdande på en fest i hemstaden Göteborg. Det gav mersmak och ledde till en permanent återförening. Med samtliga originalmedlemmar återvände gruppen till studion 2009 för att spela in nya CD:n ”Halling i Köket”. Den släpptes påföljande år på Footprint Records och har fått lysande recensioner av en enig kritikerkår. Sedan återföreningen har gruppen gjort konserter och spelat på festivaler i Skottland, Turkiet, USA och de skandinaviska länderna.

Kvintetten har tidigare samarbetat med densenegalesiska koraspelaren Solo Cissokho. i december 2011 åkte de tillsammans till Senegal för att turnera och spela konserter under några veckor. Det följdes upp med konserter i Sverige och Europa under 2012.

Den Fule är:
Henrik Cederblom: gitarr, fiol - Christian Jormin: trummor, slagverk - Stefan Bergman: elbas, gitarr
Sten Källman: saxofoner, slagverk - Jonas Simonson: flöjter, basklarinett

Barservering en timme innan föreställning utanför konsertsalen.


0.0 / 5 (0 röster)

 


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.