Kategori:Musik/Övrig
Webbsida

Leon Bridges

Luger presenterar:

Rolling Stone Magazine har utnämnt honom till en av de 10 viktigaste artisterna att upptäcka 2015. 25-åriga Leon Bridges från Fort Worth, Texas, släpper debutalbumet i veckan och kommer till Debaser Medis i Stockholm den 12 september. Biljettsläpp fredag 19 juni kl 10.00.

Leons retrostil, genuina röst, scennärvaro och passion till musiken har på kort tid fångat hjärtan inte bara hos media men även hos fans som sett till att flertalet livekonserter sålt ut inom loppet av bara några minuter. Leon Bridges musik beskrivs ofta som vintage soul eller fusion of soul och han lyckas på ett karismatiskt sätt få sitt retrosound att kännas som en modern tappning av musik från 50-talets amerikanska söder.

Världen började få upp ögonen för Leon efter att den ansedda Texas-bloggen Gorilla vs. Bear premiärspelade två låtar i oktober förra året. Låtarna spreds som en löpeld viralt, uppmärksammades stort och började spelas av amerikanska radiostationer över hela landet. Viktiga och inflytelserika tastemakers och media hittade snabbt sin nya älskling och låten ”Coming Home” utnämndes till en av 2014 års fem bästa låtar på ett flertal listor. Leon som var en av de mest omtalade på årets SXSW genomförde inte mindre än åtta spelningar under festivalen med idel lovord från publik och media.

Nu på fredag den 19 juni släpper Leon Bridges det efterlängtade debutalbumet ”Coming Home”. Lägg denna dagen på minnet, för det är även då som biljetterna till hans konsert går till försäljning. Det här är en artistresa du kommer vilja vara med på direkt från start. 


0.0 / 5 (0 röster)

 


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.
Maj 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.