Kategori:Musik/Vokalist

Sven-Bertil Taube & Göran Fristorp - I sällskap med visornas mästare

I sällskap med visornas mästare
Sven-Bertil Taube och Göran Fristorp
ackompanjatör Curt-Eric Holmquist

Sven-Bertil Taube och Göran Fristorp är två mycket välkända och synnerligen uppskattade artister i Norden. Sommaren 2013 gav de konserter tillsammans i Norge och 2014 möter de även den svenska publiken. Det blir en konsert med mycket värme och glädje tillsammans med pianisten Curt-Eric Holmquist. Musikaliskt blir det musik med fokus på Evert Taube.

Sven-Bertil Taube är sedan flera är Sveriges store vissångare och estradör.Hans många inspelningar till orkesterarrangemang av barndomsvännen Ulf Björlin revolutionerade svensk viskonst i slutet av 1950-talet. Han har framgångsrikt tolkat poeter som bland annat Carl Michael Bellman, Nils Ferlin, Leo Ferré, Lars Forssell, Ulf Peder Olrog, Mikis Theodorakis och inte minst Evert Taube. Sven-Bertil Taube har en omfattande karriär inom teater, film och musik och är fortfarande mycket efterfrågad på både scen och film där han prisas såväl nationellt som internationellt. Sven-Bertil Taube tilldelades ”Årets hederspris” vid Grammisgalan 2014.

Göran Fristorp är en visornas man i den svenska musikvärlden, med en blandad repertoar av egen musik, Evert Taube, Nils Ferlin, Olle Adolphson, Erik Axel Karlfeldt för att nämna några. Under karriären har Göran Fristorp gett ut 23 skivor, genomförts tusentals konserter, samarbetat med flera av Sveriges och Norges största musikprofiler och - Göran Fristorp har tackat nej ett erbjudande om att skriva låtar på heltid i Los Angeles. Göran Fristorp är en av Nordens mest skickligaste gitarrister på klassisk gitarr och anses av många vara vår främste vissångare. I november 2013 kom ”Klassisk Fristorp”, CD inspelad med Norska Radions Symfoniorkester.

Curt-Eric Holmquist har gjort sig känd som pianist och kapellmästare genom en rad underhållningsprogram i TV, bl. a. Gomorron Sverige och Lotta på Liseberg . Han har varit dirigent i såväl den svenska Melodifestivalen som Eurovision Song Contest. 1966 var Curt-Eric Holmquist med och bildade dansbandet Curt Haagers och i 12 år teatermusiker i Hagges revy på Lisebergsteatern. Under ett flertal år arbetade Curt-Eric Holmquist som programchef på Liseberg.


0.0 / 5 (0 röster)

 


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.
Maj 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.