Musik & Video
cdon.com
megastore.se
Webbsida
YouTube

Tommy föddes i Norsjö i Västerbotten och är nu inne på sitt fjärde decennium som artist med en mångsidighet som få andra och med ett brett register både vokalt och konstnärligt. Under 1960-talets popvåg var Tommy med och startade Maniacs som fanns både på Tio I Topp och Kvällstoppen, men så där riktigt känd blev Tommy först när han representerade Sverige 1969 i Eurovision Song Contest med låten Judy Min Vän.

Under 1970-talet började också Tommys karriär som skådespelare. Han debuterade i Värmlänningarna 1971 på Uppsala Stadsteater och i Stockholm kunde vi bland annat se honom i Tage Danielsson och Hasse Alfredssons Svea Hund. 1982 startade Tommy samarbete med pianisten och kompositören Stefan Nilsson i en skivproduktion med tolkningar av Jaques Brel. Deras samarbete har fortsatt genom åren och pågår fortfarande. En annan långvarig musikalisk relation har varit den med Björn Ulvaeus och Benny Andersson som hade sin början med musikalen Chess. Tommy fick en av huvudrollerna, den ryska schackspelaren Anatoly på Prince Edward Theatre i London 1986. Han har efter den perioden fortsatt att göra rollen som Anatoly i konsertversionen av Chess i Norden, Nya Zeeland och Australien.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.