Musik & Video
cdon.com
megastore.se
Webbsida
YouTube

Staffan Hellstrand är uppvuxen i Nyköping. Han har tidigare varit medlem i gruppen Dimmornas Bro samt frontfigur i SH!, men är sedan omkring 1990 soloartist. Hans stil kan beskrivas som melodiös rock, oftast framförd på elförstärkta men ibland på akustiska instrument, kombinerad med poetiska och ibland samhällskritiska texter. Av det flertal album han utgivit har Eld (1992), Pascha Jims dagbok (1996) och Elektriska gatan (2004) fått den genomgående bästa kritiken. Han fick 1992 års Grammis för bästa manliga pop-/rockartist och 1993 års för årets låt, "Lilla fågel blå".

På debutalbumet Hemlös (1990) sjunger Hellstrand dikter av Dan Andersson i egna och andras tonsättningar. Starsång (2001) är en samling låtar som varit singelbaksidor, bidrag till samlingsskivor eller hamnat utanför album de spelats in för. Vidare skrev han och framförde den officiella svenska låten till Europamästerskapet i fotboll 2000, "Explodera".

Hellstrand har skrivit många låtar till andra artister, bland annat de flesta av låtarna till Idde Schultz debutalbum från 1995, av vilka "Fiskarna i haven" blev en av hans största framgångar som låtskrivare. Han har också skrivit låtar tillsammans med Uno Svenningsson till dennes album Jag sjunger för dig (2008), samt sjungit med dansbandet Sven-Ingvars på låten Marie, Marie, som han skrev för gruppens album Lika ung som då (1996). Andra artister som sjungit låtar av Hellstrand är Irma Schultz, Anna Stadling och Svante Thuresson. Hellstrand har spelat tillsammans med garagerockbandet The Nomads på inspelningar (främst albumet Pascha Jims dagbok) och på scen.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.