Webbsida
Facebook
YouTube

Den internationella ensemblen består idag av dansare från Sverige, Danmark, England, Slovakien, Spanien och Frankrike. Förutom den sceniska delen bedriver NorrDans en pedagogisk verksamhet där vi erbjuder bland annat workshops för daghem och skolor samt regelbundna öppna dansklasser för barn och ungdom.

NorrDans bildads hösten 1995 och har sen dess presenterat nutida koreografers verk i alla dess former för såväl ung som gammal publik. Hittills har vi arbetat med koreografer och tonsättare från både Europa och Nord- och Sydamerika. Vi har varit inbjudna till en rad festivaler runt om i Europa och världen som teaterfestivalen Teatterikesä och Kuopio Dance Festival i Finland, NOMADS Festival vid Stadttheater Giessen i Tyskland, Harbourfront (Askenazy Festival) i Kanada, världsutställningen EXPO 2000 i Hannover, Tyskland samt Bukarest och Cluj i Rumänien.

Med danschef Mira Helenius Martinsson fortsätter NorrDans producera verk av etablerade tungviktare av modern koreografi samt leta efter nya fräscha talanger och möjligheter till samproduktioner av olika slag.

NorrDans är en avdelning i Scenkonstbolaget och ingår i Norrlands Nätverk för Musikteater- och Dans, NMD. NorrDans verkar med stöd av Kulturrådet och Härnösands kommun.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.