Musik & Video
cdon.com
discshop.se
megastore.se
Webbsida
Facebook
YouTube

Mötley Crüe är ett amerikanskt glamrock / heavy metal-band och en av 1980-talets mest populära grupper. Gruppen, som består av Vince Neil (sång), Nikki Sixx (bas), Mick Mars (gitarr) och Tommy Lee (trummor), är fortfarande aktiv. De är minst lika kända för sin vilda livsstil (väl dokumenterad i den självbiografiska boken The Dirt av Neil Strauss) som för hits som Kickstart My Heart, Shout At The Devil, Home Sweet Home, Girls Girls Girls, Wild Side och Dr Feelgood. De har sålt ca 80 miljoner album världen över. Deras nionde studioalbum Saints of Los Angeles släpptes 24 juni 2008.

Bandet Mötley Crüe grundades 1981 av Nikki Sixx och Tommy Lee, men namnet hade redan då spökat en längre tid i gitarristen Bob Allen Deals (Mick Mars, född Robert Allen Bippus) huvud. Deal är den äldsta av gruppens medlemmar (född 1951) och var redan en rutinerad musiker då han blev signad till Mötley Crüe. Deal hade redan som 14-åring 1965 spelat bas för The Jades, ett coverband, senare i The Sounds Of Soul och Wahtoshi. Han blev sparkad ur det sistnämnda då han skadade handen i en tvättmaskin och inte kunde spela.

1973 blev han medlem i bandet Whitehorse, som i ett skede lekte med tanken på att kalla sig Mottley Cru. Whitehorse splittrades 1977 och Deal fortsatte sin karriär i de rätt okända banden Ten Wheel Drive, Video NU-R och Spiders And Cowboys. 1980 tog han namnet Mick Mars.

Frank Feranna tog redan i ett tidigt skede namnet Nikki Sixx och var något av en outsider i skolan på grund av sin excentriska klädstil som blandade punk och glam. Efter en svår och fattig barndom blev han relegerad och rymde hemifrån. Han arbetade en tid på sina morföräldrars farm och flyttade sedan till Los Angeles där han fick jobb i en spritaffär. Han spelade en kort tid i bandet London där bl.a. Slash, Izzy Stradlin och Fred Coury har medverkat och i Suite 19. I Los Angeles träffade han trummisen Thomas Lee Bass, som snart dumpade sitt efternamn. De kom överens om att starta ett eget band och började söka efter en gitarrist. De hittade en annons i tidningen The Recycler: "Loud, Rude, Aggressive guitarist available" (=Högljudd, Oförskämd Aggressiv gitarrist tillgänglig). Det passade Lee och Sixx, och efter att de träffat Deal, som nu tagit namnet Mick Mars, blev han genast anställd.

Vince Neil Wharton var en sångare i bandet Rock Candi vid samma tid. Gitarristen i samma band hette James Alverson och Sixx, Lee och Mars var intresserade av att få honom som andre gitarrist. Men i stället var det den energiska Neil som imponerade på trion med sin kännspaka falsett och sitt självsäkra uppträdande. Vince Neil tackade först nej till erbjudandet, men efter att Rock Candi splittrats, ringde Lee upp honom igen och så var Mötley Crüe redo att rocka.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.