Musik & Video
cdon.com
discshop.se
megastore.se
Webbsida
YouTube

Marko Lehtosalo föddes i Finland, och när han var sex månader gammal flyttade familjen till Stockholmsförorten Orminge i Nacka kommun. Han gick i Myrsjöskolan från första till nionde klass. När han gått ut nian och det var dags för gymnasieskolan började han plåtslagarlinjen vilket var den enda linje som hans betyg räckte för att komma in på. Han avbröt studierna efter ett år och började i stället på en ettårig mediautbildning, som anordnades av en lokal TV-station i Nacka.

Som ett led i utbildningen fick eleverna göra ett TV-program. I detta program fanns en låt som Marko och hans kompisar brukade sjunga på bussen från Orminge till stan då de skulle festa. En helgkväll 1996 sjöng Marko låten som vanligt, då två musikproducenter som befann sig på bussen hörde honom. När bussen kommit fram till Slussen gick de fram till honom och berättade att de gillade låten och att de gärna ville arbeta ihop med honom. De fick hans telefonnummer och ringde upp någon dag senare. Den första singeln med Markoolio kom 1998, Sommar och sol, som blev en stor hit. Denna låt fanns också med på debutalbumet Sticker hårt, som släpptes samma år.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.