Musik & Video
cdon.com
megastore.se
Webbsida
YouTube

Ekdahl växte upp i Mariefred, Södermanlands län, med två systrar och föräldrarna som är kärnfysiker respektive förskollärare. Under sin gymnasietid gick hon på musiklinjen i Södertälje. När hon var 18 år flyttade hon till Stockholm där hon 1990 började sjunga med Peter Nordahls jazztrio och sedan medverkade på ett album med Toni Holgersson. Hon fick därefter ett skivkontrakt och hennes debutalbum Lisa Ekdahl från 1994, som innehöll hitlåten Vem vet, blev en stor försäljningssuccé och belönades med tre Grammis och Rockbjörnen.

Ekdahl sjunger pop och jazz både på svenska och engelska. Med sin kombination av svensk vistradition och latino-jazz har Ekdahl hittat en personlig, ärlig och egen stil i svensk populärmusik. Hon har en son (född 1994) tillsammans med musikern Bill Öhrström. Mellan 1999 och 2005 var hon gift med Salvadore Poe. Bor på Södermalm i Stockholm. Hon är vän med Lars Winnerbäck som hjälpt henne att skriva låtar till hennes nya album. Hon har även sjungit med honom i några av hans låtar. Hon uppträder tillsammans med honom i två låtar "Live i Linköping", som är en konsertDVD från de två extrainsatta konserterna i Linköping år 2003. Den 8 april 2009 släppte Lisa Ekdahl sitt nya album "Give Me That Slow Knowing Smile" i Sverige. Under franskt skivkontrakt kommer skivan att lanseras i hela 14 länder under våren och till sommaren väntar en europeisk turné.

Efter att ha bott i New York bestämde sig Lisa Ekdahl för att hon ville göra ett engelskt album, det första på nio år. Tillbaka i Sverige stängde hon därför in sig i sin hemmastudio i Stockholm och spelade in de nio egenhändigt skrivna sångerna på albumet "Give Me That Slow Knowing Smile". Sju spår på albumet är producerade av Mathias Blomdahl, två av Tobias Fröberg. Studiolegenden Ronny Lahti har mixat på Atlantis i Stockholm och albumet gästas av bland andra Ane Brun, Teitur, Vanna Rosenberg och Keren Ann.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.