Musik & Video
cdon.com
Webbsida
Twitter
Facebook
YouTube

Korn (ibland skrivet KoЯn för att imitera bandets logotyp) är ett amerikanskt alternative metal-band, bildat 1992 i staden Bakersfield i Kalifornien. Korn använder sju-strängade gitarrer och en fem-strängad bas nedstämda ett helt tonsteg på varje sträng, för att få till det mörka ljud som de numera är mest kända för.

Bandet startades av Brian Welch, James Shaffer och Reginald Arvizu. De saknade dock två bandmedlemmar, så de satte ut annonser i tidningar i hopp om att hitta en trummis och en sångare. Det var då den 21-årige David Silveria ringde upp bandet och ville provspela för platsen som trummis. Han blev antagen. Inte sent efter det tar James Shaffer och Brian Welch notis om Jonathan Davis efter att ha sett honom spela några låtar med sitt band Sexart på en bar. De ber honom komma över och provsjunga och eftersom det ganska snart visades sig att Jonathans raspiga, lite skrikiga stämma passade alldeles utmärkt till det mörka sound som Korn hade, så blev han antagen.

1994 släppte de sitt självbetitlade debutalbum, varpå de släppte albumen Life Is Peachy (1996), Follow the Leader (1998), Issues (1999) samt 'Untouchables (2002).


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.