Musik & Video
cdon.com
megastore.se
Webbsida
Facebook
YouTube

Kalle Baah är en svensk reggaegrupp från Skärblacka utanför Norrköping, och en av grundstenarna i musikföreningen Blacka Musik. Gruppen bildades i slutet av 1970-talet. På Bob Marleys dödsdag 1981 drog de ut sina instrument på villatomten för att genomföra en minneskonsert (vilka fortfarande hålls i ortens folkets hus). Flera av medlemmarna hade också inspirerats av en tolkning av rastafari, Blacka rasta. Under tidigt 1980-tal gav gruppen ut en stor mängd demokassetter. Med sin lite sorgsna roots reggae med svenska texter blev de populära lokalt.

1985 samlades det bästa därifrån på en LP, Blacka Rasta. Ganska tung rock-roots reggae med politiska, metaforiska texter om det stora och det lilla i livet; utanförskap, klädmärkesfixering, lumpen, miljöförstöring etcetera. Gruppen gav 1992 ut skivan Natural med texter på engelska. Man hade nu också blåsare i bandet. Skivan utgiven på det egna bolaget DigiDub var nära att bli ett större genombrott i Sverige, men man halkade på målsnöret.

Bandet fortsatte att turnera mer eller mindre intensivt (vilket de fortfarande gör). 1995 kom albumet Soon Come... inspelad i Kingston, Jamaica. En gladare och mindre roots-betonad skiva. 10 maj 2006 släpptes den senaste skivan Bråda Dagar, inspelad i den egna Red Hut Studion. Skivan är den första på svenska sedan Blacka Rasta.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.