Webbsida
YouTube

Jönköpings Sinfonietta är en professionell orkester som fick sin nuvarande form 1988. Sinfoniettan (ordet betyder liten orkester) består av 25 hel- och deltidsanställda musiker. Förutom i Jönköping spelar Sinfoniettan runt om i länet och även i övriga delar av Sverige. Våren 2006 turnerade orkestern i Kina.

En orkester som Jönköpings Sinfonietta är mycket flexibel. Sinfoniettan ger lika gärna en dagiskonsert med Anki och Pytte som en symfonikonsert med Mozarts Requiem. Repertoaren som har sin tyngdpunkt på wienklassicism och 1900-tal spänner över fyra sekler, från 1600-talets barock till nyskriven musik.

Symfoniserien, där Sinfoniettan svarar för merparten av konserterna, är en ryggrad i verksamheten. Nära åttahundra abonnenter bildar publikstomme i de välbesökta och uppskattade evenemangen. Jönköpings Orkesterförening och Jönköpings Kammarkör medverkar regelbundet i Symfoniserien. Symfonikonserterna äger rum i Jönköpings Konserthus.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.