Musik & Video
cdon.com
Facebook
YouTube

Herreys var en poptrio från Sverige bestående av tre bröder: Per, Richard och Louis Herrey. De var ett av Sveriges första så kallade pojkband.

Bröderna vann Melodifestivalen 1984 och Eurovision Song Contest med sången Diggi-loo diggi-ley. På engelska heter den "Diggi Loo Diggi Lee". I mitten av 1984 slog de flera publikrekord under folkparksturnén. De turnerade och uppträdde flitigt under 1984 och 1985 men efter detta avtog populariteten. Endast Richard Herrey arbetar i dag med musik på heltid, bland annat som musikalartist.

Herreys vann OKEJ:s tävling (1985) om "bästa svenska artist" och hade där över dubbelt så många poäng som tvåan (Carola). Under sitt turnerande slog de 20 publikrekord. De vann Melodifestivalen den 25 februari 1984 och Eurovision Song Contest den 5 maj 1984. De var också Grand Prize-vinnare på Sopotfestivalen (öststaternas motsvarighet till Eurovision Song Contest) den 30 augusti 1985 med låten "Summerparty". Herreys var också första västerländska grupp som släpptes in och fick göra stor turné i Sovjet 1985 och 1987.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.