Musik & Video
cdon.com
discshop.se
megastore.se
Webbsida
YouTube

Helen är född i Sundsvall och uppvuxen med kör och solosång sen tidig ålder men den professionella scendebuten var med sång- och underhållningsgruppen Just For Fun i slutet på 1980-talet. I hemstaden fanns Helen med i olika musikaluppsättningar, bland annat Trollkarlen Från Oz och West Side Story samt en konsertversion av musikalen Chess.

Vid en audition bland 1000 andra sökande fick Helen några år senare huvudrollen i Kristina Från Duvemåla som hade premiär på Malmö Musikteater 1995. Föreställningen spelades därefter ett tag på GöteborgsOperan och sedan på Cirkus i Stockholm - februari 1998 till juni 1999. Rollen som Kristina blev Helens stora genombrott och hennes dramatiska gudsuppgörelse Du Måste Finnas har så många hört och berörts av i Sverige. Kristina Från Duvemåla gästspelade som konsertversion i Minnesota, USA. Trippel - CD - boxen med musiken ur Kristina Från Duvemåla blev en storsäljare.

På Malmö Musikteater 1997 gjorde Helen också rollen som Hortel i Spelman På Taket, året efter i september var det dags för de framgångsrika B & B-konserterna. Tillsammans med Karin Glenmark, Anders Glenmark, Tommy Körberg, Orsa Spelmän och Göteborgs Symfoniker framförde Helen låtar ur Benny & Björns samlade låtskatt, Från Waterloo Till Duvemåla. Efter de första konserterna i Göteborg och Stockholm har B & B framförts både i Sverige och utomlands. B & B har också getts ut på CD:n Från Waterloo Till Duvemåla, som blev en stor försäljningssuccé.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.