Musik & Video
discshop.se
megastore.se
Webbsida
YouTube

Född 1965 i Bukarest, Rumänien, internationellt känd panflöjtist som fick sitt genombrott i Sverige med titellåten ur filmen Mio min Mio.

Internationellt känd var hon redan när hon var 16 år och bodde i Rumänien och hade manager. Vid 21 års ålder blev hon uppringd av sin manager och blev erbjuden ett treårskontrakt i Las Vegas som hon tackade ja till. På den tiden var Rumänien en öststatsdiktatur som styrdes av diktatorn Nicolae Ceausescu som med hjälp av den hemliga polisen Securitate spionerade på allt som utgjorde ett hot mot honom. Dagen innan resan till USA återkallades hennes visum och hemliga polisen kunde ge henne klartecken på ett villkor, att hon skulle spionera på sina landsmän i utlandet, bl.a. sin manager. Hon valde att säga ja till förslaget och bli fri istället för nej och bli fångad i Rumänien.

Väl i USA insåg hon att managerns löfte var tomma ord och att hon hade tackat ja till ett slavkontrakt. Hon rymde till Sverige med hjälp av en vän där hon efter några år senare upptäcktes av Radio Stockholm och Gomorron Sverige och fick ett genombrott med ledmotivet ur filmen Mio min Mio komponerad av Björn och Benny. Sedan Ceausescu hade fallit kunde Dana Dragomir återvända till Rumänien och få träffa sina föräldrar och på senare år för spelningar och intervjuer. Hon är världens första kvinnliga panflöjtist då yrket är enligt tradition mansdominerat. Hon är gift med programledaren Klas Burling sedan tidigt 1990-tal. Hon har enbart i Sverige och Finland sålt närmare 300 000 album där många låtar oftast är covers, men några som Dana Dragomir själv har komponerat.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

December 2017
Inga evenemang hittas.
Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.