Musik & Video
cdon.com
discshop.se
YouTube

Claes Peder Göran Malmberg, född 8 april 1961 i Göteborg, är en svensk skådespelare och ståuppkomiker. Malmberg blev först känd för sin rollfigur Ronny Jönsson. Han gick sedan över till att turnera som ståuppkomiker, och slog sig då ihop med Lennie Norman. Tillsammans gjorde de en större föreställning, och TV-programmet Måndagsklubben (som senare blev Onsdagsklubben) på Kanal 5 med Caroline Giertz som programledare. Emellanåt medverkar han i TV-satiren Parlamentet. Malmberg har även breddat sig som skådespelare. Han var med i Les Misérables på Cirkus i Stockholm, Annie på Nöjesteatern iMalmö , Little shop of horrors och Det våras för Hitler på Chinateatern. Han har medverkat i Astrid Lindgren-filmer som Lotta på Bråkmakargatan och Kalle Blomkvist – Mästerdetektiven lever farligt. Han har berättat fräckisar i TV-programmet Pratmakarna och spelat i komediserier som Kusiner i kubik och Pappas flicka.

Malmberg medverkade 2006 i farsen Brännvin och fågelholkar på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg. Malmberg håller på det göteborgska fotbollslaget GAIS och uttryckte i ett TV-program 2006 något skämtsamt att "Tack vare buddhismen och Gais har jag lärt mig att leva med lidandet". I övrigt har han gjort sig känd för sin buddhistiska tro och sin socialistiska övertygelse. Han väckte stor uppståndelse när han streakade under Melodifestivalen 1992. Malmberg är en anhängare av det tibetanska folkets kamp för självständighet från Kina, vilket han bland annat manifesterat i SVT:s Debatt som sändes den 10 april 2008.

Malmberg har även medverkat i 15 minutes of FAME, "Den första musikalen om dokusåpa-verkligheten", 2006, av Dag Norgård. Hade huvudrollen som Mr Manchini. Mr Manchin en man som levt farligt i sina dagar men beslutade sig för att tjäna lätta pengar genom att driva ett dansställe som han namngav Madonnas. Hösten 2008 och våren 2009 var han aktuell i rollen som Max Bialystock i The Producers - Det våras för Hitler på Chinateatern i Stockholm och hösten 2009 med samma uppsättning på Lorensbergsteatern i Göteborg.


 

Senaste uppdateringar

Sanna Nielsen & Anders Glenmark - När vi närmar oss jul
När vi närmar oss jul I år gör Sanna Nielsen...

Snövit - The Musical
Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse...

P-Floyd 2015
A tribute to Pink Floyd Det finns tributeband och det...

Christmas Night 2015
Med allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter har...

Wildlife Safari
Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens...

Tipsa oss

Januari 2018
Inga evenemang hittas.
Februari 2018
Inga evenemang hittas.
Mars 2018
Inga evenemang hittas.
April 2018
Inga evenemang hittas.

Ändra/Välja stad

Inställning av stad sker via geografisk sökning av din IP-adress (Information lagras inte). Du kan närsomhelst ändra din hemstad eller välja den stad som ligger närmast dig. Välj från listan nedanför.